Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗ

Μεθοδευμένα ο Αρχηγός του Λιμενικού Κωνσταντίνος Σούλης, φέρεται να οδηγεί στο …χρονοντούλαπο το σκάνδαλο της εικονικής ναυτολόγησης του εφοπλιστή Απόστολου Βεντούρη στο οποίο εμπλέκονται εν ενεργεία στελέχη του Λιμενικού.


Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής φέρεται να ήταν ναυτολογημένος σε διάφορα πλοία της ακτοπλοΐας από το 1980 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 και μάλιστα για 365 ημέρες κάθε χρόνο! (Σχετικά έγγραφα βρίσκονται τη διάθεση του nextok.blogspot.com)

Όταν στις 23 Νοεμβρίου, αποκαλύφθηκε το γεγονός, αυθημερόν ο εφοπλιστής «απολύθηκε» χωρίς τη παρουσία του φυσικά, αλλά με «υπεύθυνη δήλωση» του και χωρίς υπογραφή του πλοίαρχου του πλοίου «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ» στο οποίο ήταν …ναυτολογημένος και το οποίο ήταν ακινητοποιημένο.


Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι ο ναυτολογημένος ως «ναυτόπαις» εφοπλιστής, εισέπραξε περισσότερες από 15.000 ευρώ οικογενειακά επιδόματα από τον ΕΛΟΕΝ τα τελευταία τρία χρόνια (Σχετικά έγγραφα βρίσκονται στη διάθεση του nextok.blogspot.com).

Μέχρι στιγμής τη …νύφη πλήρωσε ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Πρόκειται για τον ναυτολόγο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Τρ. Λ. ο οποίος τελικά παραιτήθηκε από το Σώμα κάτω από το βάρος των κατηγοριών.

Για αρκετές ημέρες μάλιστα, παρέμενε στη θέση του και ο τέως Αρχηγός Αθανάσιος Μπούσιος αρνήθηκε όλως περιέργως να υπογράψει την μετάθεσή του, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη οι υπογραφές όλου του κλιμακίου.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι διάφορες ΕΔΕ του Υπουργείου άρχισαν μετά από διαδοχικά δημοσιεύματα καθώς ο Αρχηγός του Λιμενικού «αρνείτο» να δει τα πραγματικά γεγονότα και ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων δεν ήταν προφανώς σε θέση να αξιολογήσει τα γεγονότα. Απόδειξη ήταν το γεγονός ότι ενώ ο ίδιος ο Υπουργός ενημερώθηκε από σημαντικό παράγοντα του Πειραιά για την παρατεταμένη εικονική ναυτολόγηση Βεντούρη, ο κ. Διαμαντίδης απέδωσε τις πληροφορίες σε …κακοήθειες. Να σημειωθεί επίσης ότι ο προϊστάμενός του ναυτολόγου, αρχιπλοίαρχος Θεμέλαρος, πρώην υπολιμενάρχης Πειραιά, ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι έκανε ο υφιστάμενός του!

Που είναι το πόρισμα;

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι: Δεδομένου ότι παρήλθε ο χρόνος έναρξης της διερεύνησης της υπόθεσης, που είναι το πόρισμα;

Υπενθυμίζεται ότι η υπογράφουσα είχε στείλει επιστολή στο ΥΘΥΝΑΛ – τότε αρμόδιο για θέματα Λιμενικού – με σειρά ερωτημάτων γύρω από την υπόθεση της εικονικής ναυτολόγησης Βεντούρη.

Στις 7 Δεκεμβρίου λάβαμε απάντηση σύμφωνα με την οποία: «Από τη Διοίκηση Ασφαλείας του ΚΛΠ, διενεργείται προανάκριση για τη διερεύνηση καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία, πρόεδρος εφοπλιστικής ένωσης εμφανίζεται να έχει επί σειρά ετών προβεί σε εικονικές ναυτολογήσεις σε πλοία υπό ελληνική σημαία». (Δείτε το έγγραφο παραπλέυρως)

Προστίθεται επίσης ότι: «Από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ανατέθηκε σε ανώτερο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος με σκοπό τη διερεύνηση των διαλαμβανομένων στο (Γ) σχετικό (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η από 26-11-10 επιστολή σας), και κατ’ επέκταση της, διαπίστωση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος στελεχών Λ.Σ. που υπηρετούν στο ΚΛΠ».

Όπως είναι γνωστό, η ΕΔΕ είχε ανατεθεί στον αξιωματικό Χαράλαμπο Δεληγιάννη με την εντολή να παραδώσει το πόρισμα εντός τριμήνου. Με τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Δεληγιάννης μετατέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στην Ελευσίνας ως Κεντρικός Λιμενάρχης.

Παρέδωσε ήδη το πόρισμά του ο κ. Δεληγιάννης; Ή εάν δεν ολοκλήρωσε ακόμα την έρευνά του, θα την ολοκληρώσει η ίδιος ή θα ανατεθεί σε άλλον αξιωματικό;

ΕΔΕ με καθυστέρηση δύο ετών!
Δυστυχώς ο αντιναύαρχος Σούλης, δεν εμπνέει τη μέγιστη εμπιστοσύνη στο θέμα της παρακολούθησης των ΕΔΕ καθώς ο ίδιος στη περίπτωση καταγγελίας για παράνομη αμοιβή στελεχών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής λόγω εικονικών συνεδριάσεων, ανέλαβε την ΕΔΕ περί τα τέλη του 2008 και την ολοκλήρωσε δύο χρόνια αργότερα, όταν ο αξιωματικός στον οποίον θα έπεφταν οι ευθύνες είχε αποστρατευθεί. (Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω αξιωματικός έχει εργοδοτηθεί από την Cosco.  Σε περίπτωση που είχε επιβεβαιωθεί η παρανομία του, ίσως δεν θα μπορούσε να είχε προσληφθεί στην Κινεζική εταιρία, υποστηρίζουν σήμερα συνάδελφοί του)  Και σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα του κ. Σούλη αναφέρει ότι δεν προέκυψε τίποτα το αξιόποινο σε βάρος εν ενεργεία αξιωματικού. Με τον τρόπο αυτό όμως, κάποιοι διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα και παράλληλα δεν επιτέλεσαν το έργο που τους είχε ανατεθεί. Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Σούλης είχε καθυστερήσει την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εκτιμάται ότι θα δίξει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΕΔΕ της εικονικής ναυτολόγησης του εφοπλιστή Βεντούρη.

Για την ιστορία να συμπληρώσουμε ότι σύμφωνα με «διαρροές» ο κ. Βεντούρης, φέρεται να έχει στα χέρια του λίστα με ονόματα στελεχών ναυτιλιακών εταιριών οι οποίοι είναι ή ήταν επίσης ναυτολογημένοι εικονικά και λέγεται ότι θα τη δώσει στη δημοσιότητα εάν ο ίδιος βρεθεί υπόλογος στη Δικαιοσύνη.  Τονίζεται πάντως ότι το θέμα διερευνά και η Εισαγγελία Πειραιά η οποία έδωσε κατευθυντήριες γραμμές στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού.  Επίσης υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, η εικονική ναυτολόγηση είναι κακούργημα και επισύρει ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη.

Αδιαφορία Διαμαντίδη
Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, όσο η υπόθεση βρισκόταν στην ευθύνη του, έδειξε πλήρη αδιαφορία ενώ θα μπορούσε να είχε διατάξει τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να αποκαλυφθούν όλοι όσοι παρανομούν σε βάρος του ΕΛΟΕΝ και του ΝΑΤ το οποίο θα κληθεί να καταβάλει συντάξεις στους εφοπλιστές και στα στελέχη των ναυτιλιακών εταιριών ενώ παράλληλα με την εικονική ναυτολόγηση, τα …ναυτοπαίδια αποφεύγουν και την φορολόγησή τους αφού απολαμβάνουν του πλεονεκτήματος που έχουν οι ναυτικοί (φορολόγηση με συντελεστή 3%)!



Δείτε επίσης σχετικές αναρτήσεις:


3/12/10 ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ...


5/12/10 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ: Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ …ΜΟΥΤΣΟΣ


6/12/10 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ


7/12/10 ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΘΥΝΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ " ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ


9/12/10 ΩΡΕ ΚΛΑΑΑΜΑ... Ο ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ Κ...


13/12/10 ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ Λ.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ


13/12/10 ΗΤΑΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο Κ. ΠΟΥΛΙΑΚΑΣ


13/12/10 ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ «ΠΑΙΔΙ» ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ…


15/12/10 ΞΕΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ...ΑΡΙΘΜΟΥΣ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ; Α. ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ,


11/1/11 ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΝΑΥΤΟΛΟΓΟΣ

*    *    *    *   *    *    *    *   *   *   *   *




AQUARELA CREPA CAFFE

 Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες, γενναιόδωρες ποσότητες.

Χρειάζεστε κάτι άλλο;

 Γλυκό του κουταλιού,
brownies, σουφλέ σοκολάτας,
βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα…
οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι
και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…
Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός και
ατμοσφαιρική μουσική.
Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.

ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του NEXTOK:

Απλά πείτε ότι είστε αναγνώστες του NEXTOK
και αμέσως θα έχετε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ έκπτωση

Για delivery Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου