Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ "ΖΑΚΥΝΘΟΣ1"

Εκτιμάται ότι θα δρομολογηθεί σε περίπου τρεις μήνες

Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Απέδωσε καρπούς η πίεση των μετόχων για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης από την πλευρά της ΑΝΕΖ, αφού το πρωί της Κυριακής έλαβε χώρα συνάντηση με τη διοίκηση (έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων), η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εργασίες που γίνονται στο “Ζάκυνθος 1”, ενώ ψηφίστηκαν οι ισολογισμοί του 2008, του 2009 και του 2010, όχι όμως και του 2007, μιας και υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες που θα πρέπει να εξεταστούν διεξοδικά.


Σύμφωνα με τη διοίκηση, στην παρούσα φάση γίνονται εργασίες συντήρησης των μηχανών του “Ζάκυνθος 1”, ενώ θεωρούν πως το πλοίο θα δρομολογηθεί σε τρεις περίπου μήνες.

Οι μέτοχοι, πάντως, ζήτησαν να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, ούτως ώστε να μη χαθεί όλη η καλοκαιρινή περίοδος, ενώ άλλοι πρότειναν στους διοικούντες να προχωρήσουν στην ενοικίαση ενός άλλου πλοίου, προκειμένου η εταιρεία να έχει έσοδα.

Να προστεθεί ότι το “Ζάκυνθος 1” παραμένει… ακινητοποιημένο επί 4 χρόνια, ενώ η διοίκηση προσπαθεί να κάνει τις περισσότερες εργασίες στο νησί μας και ύστερα το καράβι θα πάει στην Αθήνα για δεξαμενισμό και για επιθεώρηση από νηογνώμονα. Παράλληλα, υπάρχει και μια περίπτωση να αντικατασταθούν από τσουλήθρες οι βάρκες του πλοίου.

Η συμμετοχή, πάντως, των μετόχων στη Γενική Συνέλευση, δεν ήταν ικανοποιητική, μιας και έλαβαν μέρος μόνο 100 άτομα.

Όπως και να ΄χει, η συνάντηση της Κυριακής είναι μια αρχή για να μπει η εταιρεία στη σωστή ρότα. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε καμία ενημέρωση προς τους μετόχους για τις εξελίξεις στην ΑΝΕΖ, με αποτέλεσμα να ακούγονται πολλά και να επαληθεύονται λίγα.

Εκτός των άλλων, όμως, η διοίκηση δείχνει πρόθυμη να επαναφέρει την εταιρεία σε μια ικανοποιητική κατάσταση και γνωρίζει πως για να λάβει χώρα κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητη η συνεργασία με τους μετόχους, που αποτελούν και την “ψυχή” της ΑΝΕΖ.

Πηγή: Ημέρα τση Ζάκυνθος  :  http://www.imerazante.gr/2011/05/31/26875

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου