Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΚ - ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΜΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΣΥ

Αναστασιάδης: Με Ομήρου επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή συναίνεση


Nextok: Είναι βέβαια προφανές ότι μετά τον εσωτερικό "αλληλοσπαραγμό", ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε άλλο δρόμο καθώς τον κ. Κάρογιαν δεν επιθυμούσαν αρκετά στελέχη του κόμματος να στηρίξουν για το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τουλάχιστον, για μια ακόμα φορά η ΕΔΕΚ θα παίξει ρόλο ρυθμιστή στα εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα του πολύπαθου νησιού, εμποδίζοντας το ξεπούλημα της Κύπρου που κατ' επανάληψη προσπάθησαν να επιτύχουν τόσο ο νυν Πρόεδρος Χριστόφιας όσο και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. Αναστασιάδης αρχής γενομένης από την δριμύτατη υποστήριξη που παρείχαν και οι δύο στο επαίσχυντο και εκτρωματικό Σχέδιο Ανάν. (σ.σ. αυτά για να μην νομίζουν κάποιοι ότι ο λαός ξεχνά)!


***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***


Στην ομόφωνη απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας του Γιαννάκη Ομήρου, Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 30 Μαΐου, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗ.ΣΥ.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ωριαία συνεδρίαση του Οργάνου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «θεωρούμε πως με την υποψηφιότητα του κ. Ομήρου επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή συναίνεση και διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις θεσμικές ευθύνες του Προέδρου της Βουλής».

Ο κ. Αναστασιάδης επέκρινε τη στάση του ΔΗ.ΚΟ. που αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία του με το ΑΚΕΛ ενώ πρόσθεσε ότι είχε συνεργασία με όλα τα άλλα κόμματα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι το κόμμα του κρατά ανοικτό το δρόμο του διαλόγου και της συνεννόησης τόσο με την κυβέρνηση όσο και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, «για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.  Θεωρούμε όμως πως η εκλογή του Προέδρου της Βουλής είναι μια κορυφαία πολιτική πράξη που πρέπει να αποτυπώνει τη βούληση του εκλογικού σώματος για μια νέα πορεία στη βάση μιας ευρύτερης σύγκλισης και συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

«Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα μηνύματα της κοινωνίας, τις θέσεις των κομμάτων και τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών μας, το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να στηρίξει την υποψηφιότητα του Προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, για την Προεδρία της Βουλής», συνέχισε και κατέληξε λέγοντας ότι «θεωρούμε πως με την υποψηφιότητά του κ. Ομήρου επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή συναίνεση και διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις θεσμικές ευθύνες του Προέδρου της Βουλής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου