Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΑΛΕΙΦΟΥΝ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

ΜΠΡΑΒΟ !!!

Κατόρθωσαν αυτό ακριβώς που έπρεπε να αποτραπεί. Να αυξήσουν την σύγχυση στο λαό.

Από τη μια τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, με τον ανελέητο βομβαρδισμό με αριθμούς και οικονομικά μεγέθη –επί ενάμιση χρόνο συνεχώς- από την άλλη το «Κίνημα Σπίθα», από την άλλη το ΚΚΕ και τέλος το facebook…

Όλοι τους προτείνουν αντίσταση.

Διαλλιιέχτεεε. Όχι μ’ εκείνους αλλά με μας. Όχι στο Σύνταγμα αλλά στα Προπύλαια. Όπως όχι με τη ΓΕΣΕΕ, αλλά με το ΠΑΜΕ.


Και τα κόμματα, δείχνουν ακόμα μουδιασμένα, μια και επίσημα ουδένα έχει ακόμα υιοθετήσει κάποια από τις εκδηλώσεις –συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ώσπου κάποιοι να σκεφτούν "γιατί δεν γινόμαστε κόμμα;".

Αλλά αν η αντιπολίτευση είχε κατορθώσει να αρθρώσει έναν συνολικό τρόπο απεμπλοκής από την κρίση που μας οδήγησαν οι χειρισμοί της κυβέρνησης του απεσταλμένου ΓΑΠ του ελάσσονα, τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Αλλά από τη μια η κεντροδεξιά, προτείνει βελτιώσεις στο μνημόνιο, και η αριστερά τριχοτομείται σε πολυδιάσπαση συνιστωσών και ορθοδοξίας.
Καλή νύχτα.


Καλέ, τι δημοκρατία κι αυτή...

Παρακολούθησα στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ , την απεγνωσμένη προσπάθεια της τηλεπαρουσιάστριας να πείσει τους δύο προσκαλεσμένους της βουλευτές των δύο κυρίαρχων κομμάτων για συναίνεση…

Το ίδιο βιολί συνεχίστηκε και στην προσωπική της εκπομπή που ακολούθησε με προσκεκλημένους αυτόκλητους «εκπροσώπους του κινήματος αγανακτισμένων- διαμαρτυρόμενων πολιτών», που αυθαίρετα είχε επιλέξει, δύο εκπροσώπους των κυρίαρχων κομμάτων και μιας καθηγήτριας (εν είδη μαϊντανού, που από προσωπική περιέργεια είχε πάει στο Σύνταγμα, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες της τηλεπαρουσιάστριας να την παρουσιάσει ως μέρος της διαμαρτυρίας).

Συμπαθέστεροι οι δύο φοιτητές ΤΕΙ και η άνεργη μητέρα. Απογοήτευση ο σκηνοθέτης αυτόκλητος εκπρόσωπος κάποιας αριστερής συνιστώσας που θέλησε να συγκινήσει με αναμνήσεις από Πολυτεχνείο και να πείσει πόσο ανενταχτος πολιτικά είναι, ώστε να συμμετάσχει σε εκδήλωση στον Άγιο Παντελεήμονα...
Δεν ενδιαφέρει η «βαρετή εμφάνιση» του εκπρόσωπου της ΝΔ που ως αντιπολίτευση, περιμένει να ‘ρθει η σειρά τους, να βουτήξουν το δάχτυλο στο μέλι, ούτε κι η προσπάθεια του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης να δείξει συμπάθεια σε μία άνεργη στην οποία ομολόγησε μάλιστα, πως τουλάχιστον μ’ εκείνην «δεν τα φάγανε μαζί».

Ούτε έγινε περισσότερο συμπαθής που παραδέχτηκε πως «το φορολογικό σύστημα είναι άδικο».
Μ' εκείνο που συμφωνώ για τις μούντζες που καθημερινά κατευθύνονται στα πρώην ανάκτορα του Όθωνα, είναι και επειδή οι 300 εξακολουθούν να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα που πληρώνουμε όλοι εμείς. Λες και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φθείρουν τα δικά τους ΙΧ. Πόσοι άραγε έκαναν έστω αυτή την λαϊκίστικη κίνηση να απαρνηθούν το δημόσιο όχημα που δωρεάν του παρέχει η Βουλή; Ο Δρούτσας άραγε, κυκλοφορεί με το δικό του, μια και δεν είναι καν εκλεγμένος αλλά διορισμένος;

Η αλήθεια είναι, πως...

Η κλοπή για τους μισθωτούς και συναταξιούχους είχε αρχίσει πολύ πριν το μνημόνιο. Που άλλωστε αποτελεί συνέχεια του Μάαστριχτ και της Λισαβώνας. Όταν η ΕΕ αποφάσισε να ενταχθεί στο πλάισιο της παγκοσμιοποίησης.

Δεν ξεχνάμε πως

# ο Σιούφας πολλά χρόνια πριν, είχε αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων...

# η Πετραλιά είχε πραγματοποιήσει την ενοποίηση των ταμείων...

# ώστε να έρθει ο απεσταλμένος του ΔΝΤ κλπ. ΓΑΠ ο ελάσσων για να δώσει το τελικό πλήγμα σε σμισθωτούς και συναταξιούχους, τοις κείνων ρήμασι... προσπαθώντας να μας πείσει ότι δεν γνώριζε... Καλά, δεν ρώταγε;

Τι εξουσιοδότηση έχει και από ποιον για το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και την υποθήκευσή της προς όφελος των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών;

AVE Όλι, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν !!!

Πρόταση: Να συλληφθούν άμεσα ΟΛΟΙ όσοι μας εκφοβίζουν για δήθεν στάση πληρωμών, με βάση τον γνωστό αντιτρομοκρατικό νόμο. Το χρέος είναι αποκλειστικά δικό τους. Να δημευθεί κι η περιουσία τους. Όπως δήμευσαν τα δώρα και τα επιδόματα από μισθούς και συντάξεις.

Αλλά δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, επειδή έχουν προβλέψει οι νομοθέτες να προφυλάξουν τα νώτα τους:

Ιδού λοιπόν, πώς φροντίζουν να μη τους συμβεί το αναμενόμενο...

Διαβάστε το απίστευτο κι όμως πραγματικό:

ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

(ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του 3126/2003)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΟΥ 97, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011, ΝΟΜΟΣ 3961, Άρθρο 5

ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΜΗ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΒΙΑΙΗΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ, ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ...

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3961

Τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών και άλλες διατάξεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 1

Η παράγραφος 1 του άρθρου 3 του ν. 3126/2003 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Οι αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 παραγράφονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 111 και 112 του Ποινικού Κώδικα. Η προθεσμία της παραγραφής αναστέλλεται, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 113 παράγραφοι 1 έως 3 του Ποινικού Κώδικα, και στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας τελέστηκε η πράξη και β) όσο ισχύει η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για την αναστολή της ποινικής δίωξης, της προδικασίας ή της κύριας διαδικασίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 5 του άρθρου 6.»

Άρθρο 2

Το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Η πρόταση για άσκηση της ποινικής δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές, με συγκεκριμένη αναφορά στα στοιχεία της αξιόποινης πράξης και μνεία των διατάξεων που παραβιάστηκαν, διαφορετικά είναι απαράδεκτη.

2. Η Βουλή, αφού υποβληθεί το ανωτέρω αίτημα (...)

ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.....

Το πρωτότυπο Φ.Ε.Κ. θα το βρείτε στο Εθνικό Τυπογραφείο: (κάντε copy paste τη διεύθυνση)

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL8

_e1HEEkqZwLtIl9LGdkF53UIxsx942CdyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6hq6ZkZV96FIRFbHgV6JH38EHYDsnpQvJMJN50FrNm_S-_ediiK_aws.


ΥΓ. Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, τα εκεί Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».

Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φαντάζονταν τι θα ακολουθήσει. Κι η ειρωνεία: Τους είχαν πείσει με τον φόβο της πτώχευσης και τελικά, η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!

Πηγή: http://www.styx.gr/