Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

“BLACK AOUT” ΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Μητέρες ζητούν «ρουσφέτι» για μια θέση του παιδιού τους στην διημερίδα μετανάστευσης

Τα όνειρα της Ελλάδας φεύγουν
για Αυστραλία
Ούτε μία θέση δεν περίσσεψε για την εκδήλωση που προγραμμάτισε η πρεσβεία της Αυστραλίας για τις 8 και 9 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για μετανάστευση Έλληνες.
Μέσα σε λίγες μόνον ώρες από την ανακοίνωση της Αυστραλιανής Πρεσβείας στην Αθήνα, μερικές …εκατοντάδες νέοι και νέες κάτω των 50 ετών – όπως προβλέπει η μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας – έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή ενώ ρεκόρ αναγνωσιμότητας σημείωσε τις τελευταίες ημέρες η σχετική ανακοίνωση:  http://nextok.blogspot.com/2011/09/8-9.html .


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο nextok δεχθήκαμε μερικές τηλεφωνικές κλήσεις προκειμένου είτε να μας ζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες π.χ. για τον τόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου μητέρες μας ζήτησαν να μεσολαβήσουμε στη Πρεσβεία της Αυστραλίας προκειμένου να εξασφαλιστεί μία θέση για το παιδί τους στην διημερίδα.
Για την ενημέρωση όλων των αναγνωστών μας, το nextok επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Αυστραλίας.
Η κ. Καψάνη με την οποία μιλήσαμε μας είπε μεταξύ άλλων ότι: Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για να μεταναστεύσει και να εργαστεί στην Αυστραλία, μπορεί να πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Πρεσβείας: www.greece.embasy.gov.au
Επίσης η κ. Καψάνη, μας διευκρίνισε ότι η συμμετοχή στην διημερίδα δεν εξασφαλίζει και το εισιτήριο για την εξασφάλιση βίζας παραμονής και εργασίας στην Αυστραλιανή ήπειρο. Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται, είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος, να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους μέσω του παραπάνω ηλεκτρονικού συνδέσμου και μέσα από το διαδίκτυο να πραγματοποιήσει όλες τις διαδικασίες.

Επιβάλλεται, ο ενδιαφερόμενος να διερευνήσει τη ζήτηση που υπάρχει για τα διάφορα επαγγέλματα πάντα μέσα από το www.greece.embasy.gov.au και φυσικά να γνωρίζει τη διαχείριση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.

Όπως διευκρίνισε στο nextok η κ. Καψάνη, ο τόπος που θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα, θα ανακοινωθεί μόνον σε όσους πρόλαβαν να εξασφαλίσουν πρόσκληση.  Ωστόσο, αμέσως μετά τις 9 Οκτωβρίου, θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση από την Πρεσβεία για πρόσθετη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.  Σε καμία όμως περίπτωση - όπως μας διευκρινίστηκε - δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση όσων θα συμμετάσχουν στην διημερίδα.  Στην Αυστραλία θα λάβουν "εισιτήριο μετάβασης", όσοι αξιολογηθούν από τους αρμόδιους νοουμένου ότι θα κυνηγήσουν το όνειρό τους μέσω του διαδικτύου.

Με άλλα λόγια, οι νέοι της Ελλάδας τρέχουν να φύγουν με ...χίλια και μάλιστα στην πιο μακρινή γωνιά της γης.  Έτσι τουλάχιστον θα διασφαλιστεί ότι οπωσδήποτε ένα μέλος κάθε οικογένειας θα εργάζεται, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός της χώρας!

*** *** *** *** *** ***
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο μόνον στην ελληνική γλώσσα.  ΌΧΙ  γκρίγκλις ούτε κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου