Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΩΣΙΒΙΟ... ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ

Είκοσι Δόκιμοι Σημαιοφόροι, βαθμολογήθηκαν με 10 στο μάθημα "Διοικητικό Δίκαιο" ενώ αρκετά από αυτά τα 10άρια έπρεπε να είναι 9.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες όταν οι βαθμολογητές που ορίστηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διόρθωναν τα γραπτά για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, διαπίστωσαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία είχε αποτύχει λαμβάνοντας βαθμολογία κάτω από τη βάση του δέκα (10).  Αυτό θα οδηγούσε τους συγκεκριμένους υποψήφιους σε αποτυχία.

Αμέσως ενημερώθηκε η ηγεσία του Λιμενικού και καθώς διαπιστώθηκε
ότι ήταν ορατός ο κίνδυνος να μην συμπληρωθεί ο αριθμός των 60 επιτυχόντων, ελήφθη η απόφαση:   Όποιος έγραψε για βαθμό 9, να βαθμολογείται με 10.

Έτσι είκοσι δόκιμοι από τους  60 επιτυχόντες και εννέα από τους 16 επιλαχόντες, έλαβαν βαθμό 10 στο συγκεκριμένο γραπτώς εξεταζόμενο μάθημα.  Ανάμεσά τους είναι φυσικά όσοι πραγματικά έγραψαν για 10, αλλά και όσοι ευνοήθηκαν και έλαβαν μία χαριστική μονάδα έτσι ώστε το 9  που θα έπρεπε να είχαν λάβει, να γίνει 10.

Αυτό που κανείς από το Αρχηγείο του Λιμενικού δεν θέλει να διευκρινίσει, είναι εάν αναβαθμολογήθηκαν και τα πρώτα γραπτά που κρίθηκαν με βαθμό 9 ή εάν τα δεκάρια άρχισαν να πέφτουν βροχή μετά από τη διόρθωση κάποιου αριθμού γραπτών.

Το γεγονός αυτό, ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει όσους θα ασχοληθούν με την νομιμότητα των διαγωνισμών κατάταξης στο Λιμενικό Σώμα.

Τέλος, αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για τη τύχη των γραπτών όσων φέρονται να έχουν επιτύχει.  Κάποιες πηγές αναφέρουν και επιμένουν ότι όλα τα γραπτά των επιτυχόντων έχουν καταστραφεί για ευνόητους... λόγους.  Αντίθετα, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Λιμενικού επιμένει ότι όλα τα γραπτά, επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποτυχόντων θα παραμείνουν στο Αρχείο για έξι μήνες. 

*** *** *** *** *** ***
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
*** *** *** *** *** ***